Defecte/Calități

De câte ori nu te-ai gândit la pielea ta atât de aspră,la coșurile enervante de pe tenul tău,la părul tău ars pe care doamne,doamne te-ai hotărât într-un final să-l tai pentru că auzeai la tipa aia tare din liceu că prin miracolul naturii o să-ți crească 5 metri de păr des și moale,nu-i așa?

De câte ori nu te-ai uitat strâmbând din nas la persoana de 1,90 care statea în fața ta la coada de la supermarket? Îți era ciudă. Încercai să afli lungimea acestei cozi de parcă viața ta depinde de acest lucru..dar nu; tu o făceai doar din plictiseală. Această plictiseală care te-a făcut să te minunezi de baiatul de 1,90 la nu mai mult de 17 ani ,să îți fie ciudă (puțin) în adâncul sufletului și să oftezi asigurându-te că te aude si sărmanul casier care a fost chemat prin stație la casa de marcar cu numarul 3 deoarece cele două funcționale nu mai faceau față masei mari de oameni,clienți (și te gândeai –doamne,mă simt ca de Crăciun..știi ultimele cumpărături de pe ultima sută de metri..nu ai cum să nu îți amintești de ele,abia au trecut. Cumpărăturile alea din Ajunul Crăciunului unde românul ca “tot omul” scoate o monedă de 50 de bani (ah,afurisiții ăia mici de o culoare…hm,minunata pe care îi primești de la magazinul ala mic al doamnei Geta din blocul vecin care te întreabă mereu “Vrei rest sau gumă?” și când spui că vrei acele monede “nesemnificative” îți aruncă o privire de parcă tocmai ai declarat că ești cel mai mare infractor și ii vei goli micul “butic”) ia un coș de la mormanul de “fiare vechi” (pe bune,cel puțin cărucioarele de la Lidl abia se mișcă) și își așează odrasla în el (adică,pe bune..doar pe mine ma irită vizibil părinții ăia care nu sunt apți pentru a li se întrebuința un copil,oamenii ăia care își lasă copilul să fugă peste tot,să se izbească de tine și să plece mai departe,cei care nu își țin copilul de mână și îl iau si pe el la cumpărături pentru că “nu aveam cu cine să îl lăsăm acasă”?) ajung pe la raioanele de băuturi își umplu coșul de parcă ar veni apocalipsa si trebuie să cumpere sucuri,apă,bauturi alcoolice pentru 2 luni.

Da,chiar mă irită.

Revenind.

Băiatul acela de 1,90 la 17 ani și tu plictisit și cu gândul în o mie de părți te enervezi . De ce? Pentru că întâmpini dificultăți majore în a vedea până unde mama sărăciei se întinde acest rând (iar în spatele tau se mai află și acel caz ..frumos.. Familia perfectă:mama-vorbește la telefon ; tatăl – se uită pentru ultima dată în portofel pentru a vedea daca are suficienți bani la el -mă rog..în ziua de azi plătești mai bine cu cardul . Adică cum altfel să vadă Gigel de la 4 cât de cool ești tu) și te gândești dintr-o dată că tu la 23 de ani ai dacă te străduiești putin (știi tu..parul ridicat,chestii sofisticate precum ridicatul pe vârfuri..) onorabila înălțime de 1,68 .


În acest moment începi să te gândesti că acesta e un “alt” defect de-al tău (cu care te vei mândri în scurt timp,îți promit)

?Defect=Calitate?

Ce sunt defectele?

Cuvântul “defect” este (deși poate nu mă vei crede…încă) sinonimul cuvântului “calitate”.

Unele persoane se iubesc și se acceptă încă de mici. Ele au stimă de sine.

Dar există și persoane care au putrezit în interior și au nevoie de ajutor.

Cine se aseamănă se adună.

Aceste persoane cu diferite complexe s-au apropiat (nu ,nu trebuie să facem mișto de ele) și au realizat ca ceea ce nu le place lor ,conceptul fizicului,sufletului lor pe care nu îl pot accepta se poate schimba. “Nu doar la noi e o problemă “

Și astfel au început pe rând să ia fiecare persoană cu stimă de sine,respect si iubire la bani mărunți. Adică?

Adică se le enumere calitățile și după ce au terminat acest lucru au realizat că trebuie să gasească un nou sinonim pentru “calitate” – urmând ca nimeni altcineva să nu afle că acest cuvânt e un sinonim . Toată lumea trebuia să știe ca e ceva rău ca doar ei ,aceste persoane fricoase să se simtă bine.
Defectele sunt calitățile omului. Ele diferă de la om la om.

Ele ne fac diferiți,ele ne oferă personalitate,drumul în viață . Aceste defecte văzute de tine în oglindă pot reprezenta definiția frumosului pentru o alta persoană astfel încât și el la rândul lui să își dorească și neavând să se considere defect.

Un exemplu concret este reprezentat de pistrui.

Odată cu soarele de vară, în grădini înfloresc florile, iar pe obrajii multor fete… pistruii. Dacă am enumera cele mai frumoase și mai celebre femei pistruiate din lume – actrițe, modele sau interprete, sigur am fi surprinși de lungimea listei. Posesoarele acestor fețe apar într-o mulțime de spoturi publicitare, iar mulți bărbați le consideră femei cu o frumusețe naturală deosebită. Totuși, de partea cealaltă a „baricadei”, multe dintre ele nu-și apreciază această trăsătură a pielii și aleg să o ascundă sub machiaj. 
Cele mai multe femei pistruiate se complexează timp îndelungat, mai ales în adolescență. (Sursă : ea.md – 
http://ea.md/femeile-pistruiate-intre-exotism-si-complexe/ )
Vezi?

Unele persoane sunt complexate de acest “defect”/calitate ,iar altele își doresc din totul sufletul să fie și ei măcar pentru o zi posesorii celor mai frumoși pistrui .

Unele fete din pasiunea pentru pistrui și din dorința puternică de a-i deține au aplecat la…. Machiaj : 

Ceea ce în imaginația ta reprezintă un defecte în viziunea altei persoane reprezintă o calitate.


Defectele/calitatile doar ne diferentiază.

Nu există 2 lucruri la fel.

Nici măcar păpușile alea Barbie “perfecte” nu sunt fără imperfecțiuni și nu există două la fel.

Una are buzele pictate prea subțire,una prea gros..părul prea lung/scurt/ars.


Nimic nu e la fel.

Oh ..și acum sigur ar apărea un deștept să spuna “aaa,aaa,dar…CHINEZII sunt la fel!!!”

Nu,nu sunt la fel. Nu există doi oameni la fel,toți suntem diferiți.

Diferă.

Trăsăturile lor diferă,înălțimea,culoarea ochilor,a pielii,formatul unghiilor,culoarea părului,vocea.
Tot nu mă crezi?

Ce spui de ..Heterocromie ?

Îți sună cunoscut ,dar nu îți amintești exact ce e?

Heterocromia ochiului (heterochromia iridis sau heterochromia iridum în limbajul medical sau ceacâr în limbajul popular) este de două tipuri. În heterocromia completă, un iris are o culoare diferită de celălalt. În heterocromia parțială sau heterocromia sectorială, o parte a irisului este de o culoare diferită față de restul irisului. (Sursă : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Heterocromie )

Și așa .. : 

Drăguț,nu? 

Unele persoane care “suferă” (într-un fel sau altul) de aceasta “boală” o consideră un defect și își impun singure unele bariere.

Pe când altele profită din plin de  defectul său punându-l chiar în lumina reflectoarelor,fiind mândri de faptul că sunt diferiți 

Precum îndrăgita actriță și model -Mila Kunis (protagonista celebrului film : Friends With Benefits )

Nu uita !

Defectele văzute de tine reprezintă calitățile îndrăgite de alte persoane.

P.S. : Dacă nu ai văzut înca FWB (friends with benefits) –uită-te. Merită ! 

-stimă de sine.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s